DISTRIBUIȚI

După ce doi elevi din clasa a IX-a de la Grupul Școlar de Industrie Alimentară Timișoara au fost infecțați cu coronavirus, s-a luat decizia de a suspenda cursurile. Decizia vine după ce de miercuri, la clasa unde a fost infectat primul elev, au fost suspendate cursurile.

Până la urmă, de luni, la Alimentar nu se mai țin cursuri, până miercuri. Decizia a fost luată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care a participat și șefa ISJ Timiș, Aura Danielescu, iar cursurile sunt suspendate până miercuri inclusiv. ”Au fost puse în discuție măsurile care trebuie luate la nivelul acestei unități de învățâmânt și, la propunerea Direcției de Sanatatea Publică și a Inspectoratului Școlar General, s-a luat, în unanimitate, hotârârea de suspendare a cursurilor la unitatea școlară, pentru moment, în perioada 9-11 martie. Decizia a fost luată pentru igienizarea generală a întregii unități de învățâmânt”, transmite Prefectura Timiș.  La clasa unde învățat cei doi elevi contaminați și internați la spital, cursurile sunt suspendate 14 zile și toți elevii autoizolați acasă.

De luni, în școli se face controale pentru a vedea dacă există dezinfectanți. ”Totodată, a mai fost luată o hotârâre conform căreia Inspectorul școlar general al județului Timiș, doamna profesor Aura Danielescu, să convoace o întâlnire cu toți directorii de școli din județul Timiș, pentru a le solicita să doteze toate unitățile de învățâmânt cu materiale dezinfectante. În plus, s-a decis ca Inspectorul școlar general al județului Timiș să înceapă, de luni, controale în toate unitățile de învățământ din județ pentru a vedea dacă au fost dotate cu materialele dezinfectante. La rândul lor, directorii de școli vor trebuie să prelucreze cu profesorii și elevii materialele informative destinate prevenirii infecției cu COVID 19”, se mai arată în același comunicat.

De când s-a aflat de primul caz, mulți elevi nici nu mai veneau la școală la Liceul Alimentar. Părinți au fost revoltați că nu s-a luat decizia de a suspenda cursurile deja de joi.

foto: sursadevest.ro

LĂSAȚI UN MESAJ