DISTRIBUIȚI

Primarul din Sânandrei, Claudiu Coman, va trece la PNL și nu va mai candida la un nou mandat susținut de PSD. Deși deocamdată este încă membru al partidului social-democrat, Coman a fost prezentat în conferința de presă săptămânală a liberalilor, cu Nicolae Robu. Președintele de partid a anunțat că vrea să ”acapareze” primăriile din zona periurbană.

Claudiu Coman a precizat că va demisiona din PSD după ce acest lucru nu va mai implica să-și piardă mandatul de primar și că atunci se va alătura PNL. Primarul din Sânandrei spune că e dezamăgit de ce s-a întâmplat în partid la București, nu în Timiș. ”Sunt o persoană parolistă, suntem singură comună în care avem o majoritate clară. Sunt un om demn, care de-a lungul timpului a fost spus ce avea de spus Când ne-am dat jos guvernul, am fost printre puținii care l-au criticat pe Liviu Dragnea. Când Gabriela Firea a trimis cea scrisoare i-am spus președintelui Călin Dobra să susținem acea scrisoare. Eu nu spun că PSD a avut un program greșit de guvernare. Cu siguranță s-a greșit cu acea ordonanță, s-a greșit cu acea moțiunea de cenzură împotriva propriul guvern. Trebuia făcut un pas în spate de către toți cei care au fost în acel C Ex și care au crezut că numai ei au dreptate. Mi-aș fi dorit ca Sorin Grindeanu să fie președintele partidului. Pot să spun că sunt nemulțumit de ce s-a întâmplat la nivel central. Oameni din zona Banatului ne cer altceva”, a spus Claudiu Coman, care spune că va lua cu el în PNL și cinci consilieri locali din Sânandrei, actuali membri PSD.

Până acum, Coman, aflat la al doilea mandat, s-a ”remarcat” după ce i-a ”furat” soția prietenului Liviu Gherman, fapt ce a dus la două divorțuri. Gherman era și nașul unuia dintre copiii lui Coman. Nașul de cununie și al fetei lui Coman este chiar Călin Dobra. Lui nu a încercat să-i ”fure” soția, ci carnetul de partid. dar Dobra nu a putut fi convins să vină în PNL. „Avem o relație bună. Am vorbit și azi dimineața și aseara. Pentru el nu a fost un șoc că plec din PSD ținând cont că PSD nu a reușit să facă ce trebuia să facă. Noi ne-am dorit foarte mult o schimbare acolo, eu am militat pentru schimbare. Sigur că nu lui Călin Dobra nu i-a plăcut. Mi-aș fi dorit și am încercat să-l iau cu mine și am încercat să-l iau cu mine. El a decis să nu plece. Dacă Dobra pleca, era o mare problemă pentru PSD, pentru că are un foarte mare control asupra primarilor, pe mulți i-a întors”, a relatat Claudiu Coman.

Deși adversari din alte partide spun că PNL a luat mai mulți primari din PSD, Robu spune că acum, Claudiu Coman e singurul. Despre zvonurile cum că și Ionel Toma, primarul de la Giroc, va trece de la PSD la PNL, Robu a răspuns că partidul vrea să acapareze toată zona periurbană. ”Avem primar la Ghiroda, la Moșnița Nouă, vrem să avem și la Dumbrăvița, și la Giarmata, la Sânandrei sunt convins domnul primar va câștiga un nou mandat. Și în Șag acționăm spre victorie, și la Sânmihaiu Român și Peciu Nou și da, chiar și în Giroc. Este o comună foarte mare, știm bine că locul Girocului din punct de vedere politic ar fi alături de Timișoara, cu orientare liberală”, a spus Robu.

Probabil, la fel ca Nicolae Birău, primarul de la Variaș, și Coman așteaptă ca PSD să-l dea afară.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ