DISTRIBUIȚI

De când s-au îmbolnăvit cei patru oameni de coronavirus în Timiș, la fel ca și la cazul blocului în care au murit oameni din cauza intoxicației cu substanțe otrăvitoare, șefa Direcției de Sănătate publică din județ a avut declarații foarte incoerente. Primarul Nicolae Robu spune că e grav și că deocamdată, PNL nu a schimbat-o pe Cornelia Cismaș-Malac pentru că nimeni nu vrea să fie șef la DSP!

Robu spune că a crezut că filmarea cu șefa DSP vorbind incoerent era dintr-un material filmat fără presă. ”Am crezut că filmau pentru un material care urma să fie montat. Dacă a fost într-o conferință de presă, atunci este e foarte grav. E jalnic dacă s-a întâmplat într-o conferință de presă”, a spus Robu. Cornelia Cismaș-Malac este șefă interimară la DSP Timiș, fără concurs, din septembrie 2018. Este pusă de guvernarea PSD și este cumnata primarului PSD din Dumbrăvița, Victor Malac. Soțul său, Romeo Malac, este angajat de ani buni ca administrator al Stadionului ”Dan Păltinișanu” și de doi ani, președinte al AJF Timiș. Fiica celor doi, Roxana Cismaș-Malac lucrează tot la stat, la Administrația Bazinală Banat.

Cum a venit Guvernul PNL la putere, cum la Timișoara a fost schimbat directorul interimar al Spitalului Județean, Marius Craina, cu tânărul cercetător Raul Pătrașcu, membru PNL. L-am întrebat pe primarul Robu de ce PNL nu a făcut ceva similar și la DSP, unde situațiile petrecute par să impună o schimbare mult mai mult decât în cazul medicului Craina. ”Pentru că aveam pe cineva care îndeplinea condițiile necesare postului. Aici nu aveam un funcționar public care să îndeplinească condițiile. Poate veni cineva, dar deocamdată nu am avut nicio solicitare”, a spus Robu, președintele PNL Timiș. Așadar, pentru detașare e nevoie de un funcționar public, și niciunul din PNL nu vrea să fie șef la DSP!

foto: sursadevest.ro

LĂSAȚI UN MESAJ