DISTRIBUIȚI

Prima universitatea din Timișoara care suspendă total activitatea în contextul amenințării coronavirusului este Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” . Decizia s-a luat azi dimineața la ora 10, când studenții au fost trimiși acasă. 

Decizia a fost luată de Comitetul de Urgență al UMFT și va fi supusă aprobării Senatului universității mâine. Activitatea se suspendă total. ”Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara sistează toate activităţile didactice efective (cursuri, lucrări practice/stagii) pentru toate  facultăţile şi programele de studii , pentru perioada 09 martie – 31 martie 2020. În perioada 09 -31 martie 2020, cursurile şi lucrările practice/stagii  se vor desfăşura online”, anunță UMFT.

De două săptămâni, s-au sista cursurile la grupele de studenți străini. Acum, măsura va duce și la amânarea congreselor medicale programate.”Toate evenimentele, congresele şi conferinţele naţionale şi internaţionale programate în această perioadă se amână pentru o dată ulterioară, care va fi adusă la cunoştinţă comunităţii academice. Congresul MEDIS, programat în perioada 19 – 22 martie 2020, se amână pentru o dată ulterioară. Congresul DENTIM, programat în perioada 18 – 21 martie 2020, se amână pentru o dată ulterioară”, se mai arată în comunicatul universității.

La UMFT învață peste 1000 de studenți italieni, atât la specializarea Medicină, cât și la Stomatologie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ