DISTRIBUIȚI

Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” din Timișoara va fi modernizată, extinsă, dar și dotată cu aparatură de cel mai înalt nivel. Lucrările vor începe în curând, când se va rezolva problema cu avizul ISU.

Actuala UPU va fi extinsă, iar capacitatea actuală va crește cu 25%. Mai e nevoie doar de avizul pentru securitate în caz de incendii. ”Proiectantul este în faza de obținere a autorizației de construcție. Au întâmpinat tot felul de probleme în obținerea avizului de la ISU, pentru că sunt neconcordanțe între proiectant și cei de la ISU. Proiectantul a solicitat aviz doar pentru proiect, iar ISU solicită avizul pentru întreaga clădire, ceea ce nu mi se pare normal, pentru că nu discutăm de tot Spitalul Județean. Sper ca în această săptămână să se clarifice proiectantul și cei de la ISU, ca să poată fi emisă autorizația de construcție, pentru acest proiect important pentru pacienți și personalul medical”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Proiectul a primit finanțare prin Programul Operațional Regional. Tot termenul, pentru modernizarea spațiilor deja existente, extinderea UPU și dotarea cu aparatură performantă, are o durată de implementare de 24 de luni. Pentru proiectare, câștigătorul licitației, care va și executat lucrarea, a avut un termen de șase luni. În total, proiectul presupune o investiție de peste 7 milioane de lei.

foto: rve-timisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ