DISTRIBUIȚI

În an electoral, firește, asfaltările sunt la loc de cinste în prioritățile politicienilor. Robu dezvoltă orașul „în forță”, iar Călin Dobra se laudă cu tot mai multe drumuri modernizate prin județ. Despre un drum important, șeful CJT Timiș spune că SDM a încurcat licitația și deci, amânat proiectul propriu-zis.

Este vorba de drumul județean 609, dintre Bazoșu Nou, Bazoș și Recaș. După ce a câștigat licitația, SDM a refuzat să semneze contractul. ”Asistăm la o premieră la nivelul consiliului județeanÎn ziua trebuia să se semneze contractul, ofertantul SDM a refuzat semnarea. Nu pot să vă spun motivul, nu l-am înțeles nici eu. Încă sunt în dubii pentru această decizie a SDM. Din păcate, a trebuit să refacem toată procedura și să analizăm celelalte trei oferte pentru acest proiect de 10 milioane de lei, finanțat de Guvern. În regim de urgență, cei de la licitații și echipa tehnică vor reluat procedura, după ce vom aplica penalități pentru că SDM a refuzat semnarea contractului câștigat”, a declarat președintele CJT Călin Dobra.

În curând, CJT va scoate la licitație proiectarea și execuția pentru drumul Săcălaz  – DN 6, un drum județean parte a „minicenturii” pentru vestul orașului, în lipsa unei centuri adevărate în zonă. Între Sânadrei și Dudeștii Noi, precum și Sânmihaiu Român și Săcălaz, există deja asemenea drumuri. ”Vom discuta de un inel format din drumuri județene și pe partea de est și pe partea de vest, conectarea cu centura existentă și bineînțeles, viitoarea centură de sud”, spune Dobra. Deocamdată, o parte de vest a centurii propriu-zise, realizate de Guvern, nu există nici proiect.

De asemenea, se așteaptă decizia după contestarea licitației pentru drumul dintre Seceani și Fibiș, important în contextul în care la Seceani există o descărcare de pe autostrada Timișoara-Arad. Actualul drum este de pământ și asfaltarea ar trebui să dureze 9 luni, cu bani de la Guvern și CJT. Drumul dintre Orțișoara spre Seceani există deja. ”Scoatem toate drumurile județene din noroi, pentru că la nivelul consiliului județean s-au preluat drumuri comunale care nu au văzut niciodată asfalt”, a explicat Dobra despre drumul care va costa 14 milioane de lei.

Tot 9 luni ar trebui să dureze și lucrările la drumul Crivobara-Vizma, drum de pământ de pe teritoriul comunei Secaș, cu o lungime de 4,4 km. Pentru acest proiect s-a semnat contractul de proiectare și execuție. Investiția va fi de 6,5 milioane de lei de la bugetul CJT și dacă vremea e bună, se dă săptămâna aceasta ordinul de începere a lucrărilor. Se vor schimba podețe și moderniza cele existente, iar drumul va fi lărgit. Rețeaua de drumuri județene din Timiș are 1300 de km.

LĂSAȚI UN MESAJ