DISTRIBUIȚI

În România s-a ajuns la 17 cazuri de bolnavi de coronavirus, cu ultimele teste pozitive pentru persoane din București și Buzău. În acest context, la nivel central s-a luat decizii închiderii școlilor și grădinițelor de miercuri, iar măsura se va aplica și în Timiș.

Școlile vor fi închise timp de opt zile lucrătoare. ”E oficial! Din 11 martie până în 22 se închid școlile”, a transmis șefa IȘJ Timiș, Aura Danielescu. În Timiș avem în acest moment trei pacienți internați cu coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”. Una dintre ele este elevă la Liceul Alimentar, iar ceilalți doi sunt din Hunedoara, aduși la centrul din orașul nostru. Așadar, elevii vor reveni la ore în 23 martie.  În toate mijloacele de transport în comun sunt instalate dispozitive cu dezinfectant, de câteva zile.

Totuți, școlile au rămas deja fără dezinfectanți. „Înaltpresfinția Sa, Mitropolitul Banatului, a făcut, din nou, un gest umanitar! Când a flat că sunt școli care nu mai au produse de dezinfecție, înregistrate în Registrul Produselor Biocide…a făcut ce trebuia poate să facă altcineva! A luat legătura cu depozite din București, cu oameni de bună-credință, ce pot trimite spre Timiș, urgent (mâine seară probabil), fără plata prealabil, cantitățile de care au nevoie școlile”, spune Aura Danielescu, cu referire subtilă la prefectul Liliana Oneț.

Paradoxal, acum, dezinfectanții vor sta fi suficienți, cel puțin o vreme,  pentru că se opresc cursurile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ