DISTRIBUIȚI

După ce miercuri dimineața, în Timiș nicio persoană nu se afla în regim de carantină din cauza alertei de coronavirus, lucrurile s-au schimbat în seara aceasta. La vama Cenad, 12 persoane au vrut să evite carantina impusă deoarece veneau din Italia, dar până la urmă, după ceva scandal, cu Poliție și Jandarmerie, au înțeles necesitatea măsurii.

În jurul orei 16, cei 12, dintre care șase minori, toți cetățeni români, au venit la vama Cenad, în trei autoturisme înmatriculate în Italia. La aflarea că trebuie să stea în carantină, au spus că vin, de fapt, din Germania. ”Cu ocazia efectuarii formalitatilor, persoanele au declarat polițistilor de frontieră  că vin din localitatea Torino, Italia si că doresc să ajungă acasă în localitatea Bocșa județul Caraș Severin. La controlul sanitar uman, întrucât reprezentantul D.S.P.Timiș le-a adus la cunoștință, că trebuie să intre în regim de carantină pe o perioadă de 14 zile, cetățenii români și-au modificat declarația inițială, susținând de această dată că se întorc în țară din Germania”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cele 12 persoane au făcut scandal și a fost nevoie de intervenția poliției și jandarmilor pentru a calma spiritele. ”Totodată persoanele au devenit recalcitrante solicitând finalizarea formalităților de frontieră și permiterea continuării călătoriei, motiv pentru care polițiștii de frontieră au solicitat sprijin pentru restabilirea ordinii publice colegilor din cadrul IPJ Timiș și IJJ Timiș”, se arată în aceeași informare.

Cei 12 vor intra în carantină și vor fi și pasibili de pedeapsă. ”În prezent cele douăspezece persoane au înțeles necesitatea măsurilor dispuse, urmând a fi preluate  de reprezentanții DSP Timiș și plasate într-un loc de carantină. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 326 C. Penal, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, se arată în același comunicat.

foto: wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ