DISTRIBUIȚI

De joi dimineața, trei puncte de trecere a frontierei din Timiș sunt închise, ca urmare a unei decizii luate de Republica Serbia, pe fondul alertei de coronavirus. Vămile de la Moravița și Jimbolia, precum și cele de la frontiera județului nostru cu Ungaria rămân deschise.

Din această dimineață a fost suspendată activitatea în punctele de frontieră Vrbica- Valcani (specific rutier), Nakovo-Lunga (specific rutier) și Jasa Tomic – Foeni (specific rutier). De asemenea, din județele învecinate, a fost suspendată activitatea, tot temporar, la Kaludjerovo – Naidăș (specific rutier), Golubac – Moldova Nouă (specific rutier/naval) pentru Caraș-Severin, Kladovo – Drobeta-Turnu-Severin (specific naval) și Kusjak – Porțile de Fier II (specific rutier), pentru Mehedinți.

Pentru a ajunge în Serbia, puteți merge prin Moravița sau Jimbolia, din Timiș. ”Măsura a fost instituită de către autoritățile din Republica Serbia în vederea protejării sănătăţii cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției cu COVID-19. Precizăm că, traficul de frontieră între cele două țări va continua în condiţii normale prin P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș), P.T.F. Jimbolia (județul Timiș) și P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți)”, transmit autoritățile.

Oficial, Prefectura Timiș a dat comunicat despre inchidere după ora 10. Poliția de Frontieră nu a trimis vreun comunicat de presă cu acest aspect.

foto: politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ