DISTRIBUIȚI

Alerta de coronavirus generează tot mai multe restricții, mai ales după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie la nivel mondial. În Timiș nu mai este permis niciun eveniment în spațiu închis, cu peste 100 de participanți, iar DSP va avea restricții și pentru propria activitatea.

În Timiș, joi sunt 59 de oameni în carantină și 420 în autoizolare la domiciliu. Restricția pentru evenimente în spațiu închis va dura până în 31 martie. ”Direcția de Sănătate Publică a Judetului Timiș aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că se restricţionează activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până în data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire”, transmite DSP Timiș.

Ca recomandare, instituția spune că e bine să nu se mai facă niciun eveniment, indiferent de numărul de participanți. ”Totodată, Direcția de Sănătate Publică a Judetului Timiș, recomandă sistarea defășurării tuturor evenimentelor publice-activități publice sau private, în incinte sau în aer liber – indiferent de numărul de participanți, până la data de 31 martie 2020”, se arată în același comunicat.

De asemenea, DSP-urile județene suspendă programul cu publicul pentru evaluarea factorilor de risc de mediul de la locul de muncă. ”Ca urmare a situației epidemiologice datorată necesității gestionării bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, se suspendă activitatea cu publicul la Compartimentul de Evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă (EFRMVM), din cadrul DSPJ Timiș, până la data de 31 martie 2020, cu excepția solicitărilor temeinic justificate, a actelor necesare derulării proiectelor finanțate prin fonduri publice, precum și a actelor necesare a solicitărilor de obținere a autorizației sanitare de funcționare, precum și avizarea autorizațiilor sanitare de funcționare existente în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Sănătăţii nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei”, se arată în același comunicat.

Se păstrează comunicare online cu instituția:”În conformitate cu cele mai sus menționate, desfășurarea activității de relații cu publicul se va realiza doar prin intermediul poștei, telefonului/faxului și/sau poștei electronice. Adresă poștală: Strada Lenau, nr.10, Timișoara, jud.Timiș Telefon: Tel.: 0256/494.680, 0256/494.682 Fax: 0256-494667 E-mail: avize.autorizari@dsptimis.ro avize@dsptimis.ro”, mai transmite DSP Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ