DISTRIBUIȚI

Serbia ia măsuri radical pentru a rpeveni răspândirea cazurilor de coronavirus pe teritoriul său. Țara vecină a instituit interdicția temporară  pentru români, una care nu se aplică și șoferilor de camioane.

Interdicția a fost instituită de azi noapte și vizează șase țări: ”Autoritățile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara că, în scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase în statul vecin, autoritățile competente vor interzice, respectiv limita temporar, intrarea și deplasarea pe teritoriul Serbiei a cetățenilor străini care vin din țări, respectiv zone cu transmitere intensivă a bolii COVID 19 sau focare de epidemie și anume:Provincia Hubei din China; Orașul Daegu și provinciile Gyeongsang de Nord din Coreea de Sud; Cantonul Ticino din Elveția;  Italia;  Iran; România”, anunță Poliția de Frontieră, sâmbătă la ora 12.

Informațiile neoficiale sunt că nici vameșii români nu au mai lăsat sârbii să treacă spre țara noastră, după instituirea măsurii. Teoretic, măsura intră oficial în vigoare de duminică noapte, dar practic, ea se aplică deja, din informațiile noastre! Șoferii de camioane trec însă de frontierele din Moravița și Jimbolia. ”Măsurile se aplică și șoferilor autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internațional de marfă, tranzitul va fi limitat la maximum 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei”, transmite Poliția de Frontieră.

Există și câteva excepții de la această situație. ”Măsurile de mai sus nu se aplică persoanelor care au primit aprobare de intrare în Republica  Serbia de la Ministerul Sănătății din țara vecină”, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră. De aproape două zile, punctele de frontieră care nu aveau program noaptea în Timiș, adică Foeni, Valcani și Lunga au fost închise.

foto: timpolis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ