DISTRIBUIȚI

De marți, la nivel național, au fost suspendate toate examenele pentru obținerea permisului auto. Cei care urmau să fie testați vor fi reprogramați după după ce se termină perioada de 30 de zile în care examenele nu vor avea loc. În continuare, cei care au permisul suspendat îl pot obține, de la Inspectoratul De Poliție Județean Timiș. 

Decizia vorbește de o perioadă de 30 de zile. ”Începând cu data de 17.03.2020, se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale”, se arată pe site-ul Direcției Regim Permis de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Autoritățile spun că reprogramările vor fi anunțate până la finalul perioadei de 30 de zile de ”pauză”.

De asemenea, Direcția Regim Permis de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor își va prelungi programul la ghișeele din țară până la ora 19, pentru a evita aglomerația și a avea timp pentru dezinfecții. Nu uitați să vă programați online. ”Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, în perioada 11-31.03.2020 activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Programări online”, mai transmit autoritățile.

Dacă aveți permisul suspendat, acesta poate fi obținut în continuare, după o reexaminare. ”Începând cu data de 16 martie a.c., în condițiile medicale apărute și în contextul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, facem precizarea că numărul maxim de persoane care pot fi examinate în vederea restituirii permisului de conducere este 10”, transmite IPJ Timiș.

Cei care vin pentru a-și obține permisul trebuie să aibă echipament de protecție. ”De asemenea, pentru a proteja cetățenii, cât și personalul angajat care vine în contact cu aceștia recomandăm persoanelor ce urmează a fi examinate, să se prezinte la ghișeul Serviciului Rutier Timiș, cu 30 de minute înainte de ora afișată a examenului, în vederea programării, având asupra lor echipament medical (mască respiratorie și mănuși), precum și instrument personal de scris cu pastă albastră”, mai transmit cei de la IPJ.

foto: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ