DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara are deja opt containerele pentru persoanele care trebuie să stea 14 zile în carantină după ce revin din țări din zona „roșie”, în contextul pandemiei de coronavirus. Deocamdată, în Timiș, containerele primăriei timișorene mai așteaptă un aviz pentru a fi funcționale, dar primarul spune situația e sub control.

Pe lângă cele opt containere, vor fi adus alte 12. Platforma de beton pe care sutn amplasate are o capacitate de 26, iar racordurile la toate utilitățile sunt făcute. ”Mai trebuie avizul de la DSP. Când începe acolo carantinarea, nu se mai poate intra, mai e nevoie să se monteze încă 12. Probabil, câtă vreme nu este necesar, pentru că mai există spațiu corespunzător, nu se va intra în cele opt. Se va aștepta să fie toate cele 20 funcționale. Dar vor fi puse în funcțiune foarte repede, pentru că rețeaua de utilități și platforma este făcută”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În Timiș, marți dimineața, 103 persoane se aflau în carantină, Și Consiliul Județean Timiș a cumpărat recent containere pentru carantină. În condițiile stării de urgență, în carantină intră oricine vine dintr-o țară cu peste 500 de cazuri, adică China, Italia, Iran, Spania, Coreea de Sud, Germania și Franța.

foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ