DISTRIBUIȚI

În Timișoara, în acest moment sunt internați 32 de bolnavi, infectați cu noul coronavirus. Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” a declarat vindecați deja 15 bolnavi și va primi în curând echipamente medicale noi pentru infecția cu Covid-19, cumpărate din bani primăriei, în valoare de aproape 3 milioane de lei. De asemenea, la Maternitatea Odobescu va fi un nou centru de testare.

Primăria a aprobat solicitările doctorului Virgil Musta, iar în acest sens, suma votată urmează să fie acordată printr-o rectificare de buget. „Personal m-am adresat doctorului Musta, i-am spus că îi oferim tot suportul să îți pună în valoare la maximum competența și aplicarea în a-și onora această nobilă profesie. Se pregătește rectificarea de buget. Rog partenerii primăriei care așteaptă bani, în situația în care suntem, să înțeleagă că eu trebuie să dau bani spitalului, să-i pună în slujba gestionării cât mai bune a acestei pandemii”, a spus primarul Nicolae Robu.

Din banii municipalității, căreia i se și subordonează Spitalul de Boli Infecțioase, se vor cumpăra două aparate de epurare dioxid de carbon și oxigenare extracorporală, 20 de chituri compatibile cu aceste două aparate, două echipamente radiologice mobile digitale, analizor biochimic pentru acestea, precum și 100 de chituri compatibile tot pentru echipamentele radiologice. În total, echipamentul costă peste 2,97 de milioane de lei.

La Maternitatea Odobescu, ce aparține de Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, va fi centru de testare și diagnostic pentru coronavirus. Vor fi aduse două aparate, unul de la Direcției de Sănătate Publică, iar altul al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara. Acolo vor putea fi testate și gravidele, dar și bolnavii direcționați de la alte spitale.

foto. romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ