DISTRIBUIȚI

Venirea primăverii a dus la o scădere a numărului de infecții respiratorii, gripă sau pneumonii, dar în Timiș se mai înregistrează destule cazuri. Peste 100 de persoane au necesitat spitalizare săptămâna trecută din acest motive, potrivit cifrelor Direcție de Sănătate Publică Timiș.

Astfel, în vremea coronavirusului, pentru săptămâna 9-15 martie, conform cifrelor oficiale, 122 de persoane au ajuns la spital din cauza problemelor cauzate de cele trei afecțiuni. 30 au ajuns la spital din cauza unor infecții acute respiratorii, 73, din cauza pneumoniilor, iar 19, din cauza gripei sezoniere. În total, medici au raportat 2117 de cazuri de infecții respiratorii în Timiș săptămâna trecută, 299 de îmbolnăviri de pneumonie și 160 de cazuri de gripă.

Deocamdată, vremea se încălzește, dar se va răci din nou de luni. Chiar și așa, cazurile de boli respiratorii de sezon sca. ”Numărul de infecții respiratorii este în scădere față de săptămâna trecută”, transmite DSP Timiș. În Timiș au fost repartizate de la minister 1240 de de vaccin antigripal, pentru suplimentarea campaniei de vaccinare, utilizate pentru toate grupele de risc.

foto: unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ