DISTRIBUIȚI

Deși teoretic, convoiul care a străbătut noaptea trecută Ungaria a fost singurul permis de statul maghiar în perioada epidemiei de coronavirus, decizia a fost modificată miercuri. Ministerul Afacerilor Externe anunță că revenirile în țară vor continua.

Blocajul de la vama Nickelsdorf de ieri nu a permis ca toți românii să poată reveni în țară pe la vămile Borș, Nădlac, Nădlac II și Cenad. Ministrul Bogdan Aurescu a purtat noi discuții cu omologul Péter Szijjártó. „Soluția agreată cu partea ungară este următoarea: se va permite accesul pe teritoriul Ungariei în vederea tranzitului, tuturor cetățenilor români care se află la acest moment la granița dintre Austria și Ungaria începând cu ora 12.00, ora Ungariei, până la eliminarea blocajului. În același timp, partea ungară a acceptat ca tranzitul să fie permis în fiecare zi, în intervalul orar 21.00 – 05.00, ora Ungariei, pe rutele indicate de către autoritățile ungare”, se arată în comunicat al MAE.

Românii revin acasă nu doar din statele europene precum Franța sau Germania. ”Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de ieri au revenit în țară 170 de cetățeni români: 59 cetățeni români care fuseseră blocați pe aeroportul din Budapesta, 23 din Maroc și 118 din Egipt. De asemenea, astăzi alți 78 de cetățeni români au revenit în țară din Iordania, ca urmare a demersurilor efectuate de Ambasada României la Amman, iar la acest moment sunt în derulare demersuri pentru facilitarea repatrierii unor grupuri de cetățeni români aflați în Portugalia, Maroc, Egipt și Malta”, anunță MAE.

O parte dintre cei intrați ieri noapte prin vama Cenad au intrat deja în carantină. Cifrele se actualizează continuă, potrivit reprezentanților DSP Timiș. La Cenad, DSP are nouă medici pentru triajul epidemiologic.

foto: wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ