Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara continuă să externeze pacienți care au suferit de infecția cu noul coronavirus. DSP a anunțat oficial în seara aceasta, doi timișeni, iar primarul vorbește de șase oameni, cel mai probabil, patru fiind din județele limitrofe.

UPDATE: DSP Timiș a clarificat oficial că ceilalți patru pacienți provin din alte județe. ”DSP Timiș precizează faptul că, pe lângă cele două persoane externate din județul Timiș, au fost externate încă patru persoane cu domiciliul în alte județe”.

În aceste momente, centralizarea la nivel național se face zilnic, la ora 13. De asemenea, o direcție de sănătate publică județeană poate da detalii despre sexul și vârsta celor vindecați doar dacă sunt pacienți din județul respectiv. De aceea, deși pe contul oficial al primarului Nicolae Robu s-au anunțat șase vindecări, DSP a raportat doar doi timișeni. ”Noutăți importante de la Timișoara, joi, 19.03.2020. Încă șase vindecați în Spitalul Primăriei Timișoara, «Victor Babeș»”, spune primarul, cu majuscule pe Facebook, și cu un mic iz electoral.

Deocamdată, până la raportarea națională, DSP Timiș a anunțat doi timișeni vindecați, deci deducem că alți patru externați provin din Arad, Hunedoara sau Caraș-Severin. ”În urma testelor realizate astăzi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie «Dr.Victor Babeş» Timișoara, nu au fost depistate cazuri noi pozitive pentru noul coronavirus COVID-19. O persoană de sex feminin, 33 ani şi o persoană de sex masculin, 37 de ani din judeţul Timiş, urmează să fie externate în această seară, de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie «Dr.Victor Babeş» Timișoara, după două teste consecutive negative”, spune DSP Timiș.

La ora 13, erau 25 de vindecați, dintr-un total de 277 de cazuri naționale. 16 proveneau de la spitalul timișorean, opt de la Institutul ”Matei Balș” București și un pacient tratat la spitalul din Iași. În total, la Timișoara până acum s-au făcut teste pentru 1078 de persoane, dintre care 474 timișeni, iar restul de 604 din alte județe. Cazuri noi nu avem, așadar, doar patru timișeni mai sunt infectați cu coronavirus, iar la ”Victor Babeș” mai rămân 31 de persoane internate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ