DISTRIBUIȚI

Vineri, Consiliul Județean Timiș a luat decizia de a suspenda, pentru moment, concursurile de proiecte prin care se obținea finanțarea nerambursabilă. Vizate sunt proiectele cultural-artistice, dar și cele de tineret și sport, pentru care depunerea de proiecte era în derulare.

Practic, CJT a lăsat o lună perioadă de depunere, și totul era deschis până al 6 aprilie. De acum, nu se mai primesc dosare, iar cele deja trimise nu vor fi evaluate, până nu trece starea de urgență. ”Situația epidemiologică pe teritoriul țării noastre se schimbă de la o zi la alta. Decretarea stării de urgență a dus la anularea sau amânarea tuturor evenimentelor majore pe teritoriul județului Timiș, fie că vorbim despre festivaluri, concerte sau competiții sportive și din această cauză am decis suspendare derulării procedurii de depunere a proiectelor. Ar fi fost oarecum impropriu să evaluăm un proiect care propunea organizarea unui eveniment în luna aprilie, de exemplu”, a declarat Călin Dobra, președintele CJT.

Măsura nu este definitivă, iar finanțările pentru 2020 nu sunt anulate. ”Important, nu am sistat programele de finanțare, ci doar le-am suspendat, pentru a nu fi nevoiți să reluăm întreaga procedură atunci când situația o va permite. Consider că sănătatea oamenilor este pe primul loc”, mai spune Dobra. În total, CJT a alocat 11 milioane de lei pentru cele două concursuri de proiecte.

foto. cjtimis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ