În cazul luptelor, calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo erau încă deschise în momentul declanșării pandemiei de coronavirus. Șanse mai avea și Ivan Guidea, sportiv legitimat la CSM Lugoj. Lotul național de lupte libere a suspendat antrenamentele centralizate chiar de dinaintea declanșării stării de urgență.

La alte discipline, precum caiac-canoe sau canotaj, sportivii încă se mai antrenează la Snagov. Federația Română de Lupte a decis să oprească de mai bine de două săptămâni pregătire centralizată, la lotul național. ”Noi înainte să ia Guvernul toate aceste decizii am închis tot. Chiar cu o săptămână înainte să se decreteze starea de urgenţă am sistat toate activităţile. Nu mai avem luptători care să se antreneze centralizat la vreo bază sau complex sportiv. Am suspendat activitatea loturilor de la copiii de 13 ani până la seniori pe perioada stării de urgenţă. Vedem ce facem mai departe în funcţie de reevaluarea situaţiei de către autorităţi şi apoi de către Biroul Federal al federaţiei. Până atunci toţi sunt acasă. Sportivii se antrenează acasă individual de mai multe zile, au program stabilit de antrenori”, a declarat președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu, pentru Agerpres.

În cursa pentru un bilet la Tokyo este și Ivan Guidea. Originar din Republica Moldova, sportivul care practică luptele libere a fost naturalizat și e legitimat de ani buni la CSM Lugoj. Guidea a participat pentru România la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, când a fost eliminat din sferturi, la categoria de 57 de kg. În palmares are un bronz la Campionatul European de la Riga, tot din 2016. Anul trecut, a fost cel mai bun sportiv de la CSM Lugoj. Sportivii de la lotul național fac pregătire individuală în perioada aceasta.

foto: ziaruldesport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ