DISTRIBUIȚI

Handbalul românesc s-a oprit de zece zile, înaintea declanșării stării de urgență. Echipa de baschet a Timișoarei și-a lăsat jucătorii să plece de miercuri acasă, însă cea de handbal, SCM Poli, nu a procedat așa, decât cu excepții individuale. Marjanovic e singurul ce a părăsit țara și a scăpat de plasarea în carantină sau autoizolare. În această perioadă, se comunică cu jucătorii cu aplicația WhatsApp.

În prezent, jucătorii nu au probleme ce țin de locuință sau procurarea hranei. ”Toți sunt aici, în afara de Marjanovic. Babasafari (n.r. originar din Iran, țară cu peste 21.000 de cazuri) a fost plecat la București, a mers la un prieten de-al lui de la Dinamo, dar i-am zis să se întoarcă. Pentru el este mai greu, că e aici fără familie. Jucătorii sunt în regulă, nu au probleme, comunicăm zilnic. Când apare vreun document, cum e decretul de ieri, le trimit pe grupul nostru de WhatsApp. Nu s-a plâns nimeni că nu au de unde să mănânce, toți sunt în regulă”, ne-a declarat managerul echipei, Dan Dumitru.

Din România a plecat doar Filip Marjanovic. Jucătorul sârb a cerut voie să se întoarcă acasă imediat după ce s-a oprit campionatul. Țara vecină, ajunsă acum la 188 de cazuri, are reguli stricte, cu 28 de zile de autoizolare și carantină, nu 14. Marjanovic a scăpat de restricții, deoarece s-a întors acasă când situația nu era așa gravă. ”Filip mi-a cerut voie să plece la Sabac, are familia, soția acolo. A plecat înainte să fie stare de urgență, imediat după ce s-a oprit campionatul. Atunci era granița deschisă, nu a fost nevoie să intre nici în autoizolare. Am vorbit cu el, este ok”, ne-a explicat Dan Dumitru.

FRH a oprit competițiile din 13 martie. În 19 martie, s-a venit cu un nou anunț, cum că toate competițiile rămân suspendate, și nu se anulează pentru moment, cum s-a petrecut la volei. Managerul de la Poli este pesimist în ceea ce privește o reluare a sezonului. ”Actualul sezon este oricum compromis din punctul meu de vedere. E greu, pentru că unii sportivi au plecat. Trebuie să avem grijă să nu fie compromis și sezonul viitor”, a mai spus Dumitru. Poli nu a jucat nici în 12 martie, când au avut loc ultimele meciuri de handbal, deoarece adversarii de la Buzău au cerut amânarea partidei, din cauza coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ