DISTRIBUIȚI

În perioada stării de urgență declanșate din cauza pandemiei de coronavirus, o parte dintre activitățile economice au fost sistate. Mulți oameni vor fi trimiși în șomaj, șomaj tehnic, concediu fără plată sau li se va diminua numărul de ore din contractul de muncă.

În situația acesta specială, legea s-a modificat în cazul în ceea ce privește acordarea indemnizațiilor și a asigurărilor sociale, doar pentru cât va mai fi stare de urgență în România. De facilități pot beneficia și cei care nu au un stagiu complet de asigurare. ”Persoanele asigurate au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul și indemnizația de carantină se acordă și persoanelor asigurate care nu au  realizat stagiul de cotizare complet, de 6 luni”, anunță Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

O altă măsură importantă, valabilă tot pe perioada de urgență, se referă la ridicarea obligativității avizului medicului expert pentru concediile medicale. ”Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi și cele care depășesc 183 de zile se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale”, mai anunță CJAS Timiș.

Mai multe informații puteți găsi aici: http://www.cnas.ro/cjastm/post/type/local/informatii-privind-activitatea-si-masurile-intreprinse-in-vederea-prevenirii-si-gestionarii-infectie.html

LĂSAȚI UN MESAJ