DISTRIBUIȚI

Cum numărul de cazuri de coronavirus crește în România, și Prefectura Timiș face controale tot mai intense la cei aflați în carantină și autoizolare. Duminică, au fost verificate peste 1000 de persoane.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a spus că 55 de persoane aflate în autoizolare nu au fost găsite la domiciliu. Prefectura nu a confirmat sau infirmat datele, doar a prezentat cifrele pentru data de 22 martie. ”Astfel,  în județul Timiș, în cursul zilei de 22 martie, au fost verificate, de Poliție și Poliția Locală, 1022 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. Au fost verificate 448 locații de carantinare/izolare. Cercetările privind aceste persoane continuă”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Timiș.

Deocamdată, în Timiș ar fi doar patru persoane cercetate penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. ”În acest context, de la debutul epidemiei au fost înregistrate 3 dosare penale pentru zădărnicia combaterii bolilor. În dosarele penale sunt cercetate 4 persoane. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale”, mai transmite Prefectura Timiș.

Luni, în Timiș se aflau 157 de persoane în carantină și 1740 de persoane în autoizolare.

LĂSAȚI UN MESAJ