DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus a făcut ca România să intre în stare de urgență și multe domenii să fie oprite. În această perioadă, la sala polivalentă de lângă Baza Sportivă 2 nu se lucrează. Sala este începută de aproape zece ani, iar noile vești nu sunt deloc îmbucurătoare pentru cei care sperau să fie gata până la finalul anului. 

Noul contract cu firma care trebuie să finalizeze sala a fost semnat recent, și tot recent s-a făcut și graficul de lucrări. De o săptămână, vechiul rector, Viorel Șerban, a predat „ștafeta” noului rector, Florin Drăgan. Acesta spune că sala are termen vara anului viitor! ”Eu din 16 martie am preluat efectiv mandatul de rector. Contractul cu firma nouă s-a semnat chiar cu o săptămână înainte. S-a făcut și un grafic pentru lucrări, termenul pentru ca sala să fie finalizată ar fi vara anului viitor”ne-a declarat Florin Dragan. La sală nu mai este foarte mult de lucru, așa că și un blocaj de câteva luni în contextul epidemiei de acum nu ar trebui să fie o problemă.

În ultimele luni, vechea firmă a mai decopertat anumite bucăți din acoperiș. Deocamdată, noua firmă nu a intrat pe șantier, și nu se știe încă  dacă acest lucru va va fi posibil cât mai persistă starea de urgență. ”Noua firmă nu a intrat încă efectiv pe șantier, pentru că nu erau gata documentele, nu aveau baza legală. La acoperiș sunt lucruri făcute de vechea firmă, din câte am înțeles. Rămâne de văzut dacă în starea de urgență se va putea lucra, pentru că nu este vorba de ceva ce ține de urgențe sau alimentarea populației”, a mai spus Florin  Drăgan.

Sala polivalentă este un proiect născut în 2010 la dorința Universității Politehnice din Timișoara, care dorea, inițial, o sală doar pentru handbal. Proiectul a fost tergiversat și din lipsa banilor, dar și pentru că două dintre firmele proiectante au intrat în insolvență, sau din cauza modificărilor legislative de după tragedia din clubul Colectiv. Din 2014, primăria a aderat în proiect, cu o participare de 50%. Sala nouă va avea peste 2500 de locuri, tribunele pe ambele părți și un videobox atașat tavanului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ