DISTRIBUIȚI

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Timișoara a luat marți dimineața noi hotărâri pentru restricții importante. Regulile au intrat în vigoare de la ora 12, și vizează închiderea parcurilor și florăriilor, măsuri obligatorii de igienă, dar și suspendarea transportului în comun după ora 22,30.

Practic, la propunerea primarului Nicolae Robu, au fost votate în unanimitate șapte noi reglementări, care intră în vigoare de astăzi de la ora 12:

1. Se închid toate parcurile și locurile de joacă;

2. Se închid toate florăriile;

3. Se instituie obligativitatea spălării zilnice cu dezinfectant a tuturor peroanelor și stațiilor STPT, inclusiv a trotuarelor, pe o distanță de minimum 10 metri;

4. Se instituie obligativitatea spălării cu dezinfectant a tuturor piețelor;

5. Se instituie obligativitatea aglomerării în piețe. În acest sens, va exista personal de pază;

6. Se interzice circulația mijloacelor de transport în comun între 22,30 și 4 dimineața;

7. Se instituie obligativitatea dezinfectării zilnice a căilor de acces în blocuri, a casei scărilor, se dezinfectează balustradele, mânerele, încuietoarele, geamurile, lifturile, butoanele interfoanelor;

Deocamdată, primarul spune că nu ia în calcul interdicția impusă în județul Maramureș, ca și pe zi, oamenii să aibă asupra lor adeverința de la angajator și declarația pe propria răspundere dacă ies din casă. Așadar, momentan, se menține prevederea națională, cu obligativitatea acestor documente dacă se circulă pe stradă în intervalul orar 22-6, pentru deplasare la serviciu, medic, procurarea de hrană sau medicamente sau pentru a ajuta un vârstnic sau copil.

Edilul a spus că se va gândi însă la restricționarea programului pentru cumprături la alimentare și farmacii pentru vârstnici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ