DISTRIBUIȚI

Măsurile stricte de autoizolare pentru 14 zile, atât pentru cei veniți din străinătate, cât și pentru cei care locuiesc în casă cu cei întorși, nu sunt respectate de toată lumea. Primarul Timișoarei a anunțat că duminică, 55 dintre 500 de persoane verificate nu erau acasă la momentul verificării. Totuși, luni, Prefectura Timiș a anunțat numai trei amenzi.

Luni, Prefectura Timiș a anunțat despre trei dosare penale întocmite pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cu patru persoane cercetate. Astăzi, instituția anunță că luni s-au dat trei amenzi, în valoare totală de 8500 de lei, pentru persoane ce ce nu au respectat măsurile de izolare sau carantină. ”În județul Timiș, în cursul zilei de 23 martie, au fost verificate, de Poliție și Poliția Locală, 1853 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. Au fost verificate 1216 locații de izolare/carantinare. Au fost identificate 3 persoane care nu respectau măsurile de izolare la domiciliu”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Timiș. Cifrele Prefecturii sunt pentru totul județul, în timp ce primarul vorbește doar de Timișoara.

Nicolae Robu spune că între cei care nu erau găsiți acasă se aflau și rudele celor veniți din străinătate, când se locuiește sub același acoperiș. ”Unii au dus în derizoriu ce am spus eu. Există liste concrete. Am primit lista de la DSP, actualizată, acum listele sunt și mai actualizate, cuprind mai mulți cetățeni care au făcut acest lucru. Trebuie să continue verificarea și se va face cu conștiinciozitate totală. Sunt situații în care într-o familie, a revenit cineva din străinătate”, a spus primarul, cu referire la faptul că și ceilalți membri ai unei locuințe trebuie să stea tot în autoizolare cât stă și cel ce vine din afara graniței.

Robu recunoaște că în oraș, imaginea este una deprimantă. ”Dragi concitadini, vă  rog să ne înțelegeți. Nu ne este deloc ușor. Este o imagine sinistră pe străzile orașului, aproape pustii. În orașul nostru drag, plin de viață!. Dar ca să trecem cât mai repede peste această perioadă, să revenim la viața noastră frumoasă în minunatul nostru oraș, trebuie să respectăm cu strictețe aceste reguli”, a spus primarul.

Primarul nu mai are voie să anunțe numărul de vindecări de la Spitalul ”Victor Babeș, dar spune că situația e bună și marți. ”Veți vedea după ora 13 lucruri încurajatoare. Dar în zilele viitoare așteptăm să vedem rezultatul intrării în țară a unor compatrioți care s-au întors acasă. Nu au trecut încă 14 zile de la aceste intrări masive. Cele 14 zile se vor scurge până la finalul acestei săptămâni și la începutul săptămânii viitoare. Vom vedea atunci ce se va întâmpla”, a mai spus primarul.

Pentru oamenii fără adăpost, edilul a spus că așteaptă o măsură la nivel național. Acum, primăria centralizează numărul vârstnicilor din oraș, cu cifre de la Casa de Pensii, medicii de familii și asociațiile de proprietari. Primarul spune că oricine are nevoie de ajutor, să solicite la Direcția de Asistență Socială.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ