DISTRIBUIȚI

Polițiștii timișeni au trecut la controale seara trecută, după ora 22, de când s-a instaurat obligativitatea circulației nocturne doar pentru anumite motive și cu documente asupra fiecăruia. În total, s-au dat dat 116 amenzi, doar pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare 2.

Suma totală se apropie de 90.000 de lei. ”În urma acțiunilor desfășurate în data de 23.03.2020, în intervalul orar 22:00-06:00 pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 2/2020, polițiștii timișeni au aplicate 116 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 87.800 de lei”, transmit reprezentanții IPJ Timiș. Cei care circulă pe străzi trebuie să prezinte legitimația de serviciu și adeverință de la angajator, sau actul de identitate și declarația pe propria răspundere, după caz.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motive referitoare la deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie și deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Polițiștii timișeni au descoperit și alte infracțiuni comise de cei care umblau noaptea trecută cu mașina. Un bărbat de 30 de ani a fost prins conducând în Timișoara sub influența alcoolului, un alt bărbat de 26 de ani a fost prins la volan, deși nu avea permis auto, tot în Timișoara, iar un bărbat de 35 de ani a fost prins în Gătaia beat la volan, dar și cu un autoturism neînmatriculat și cu numere false. Toți trei s-au ales cu dosar penal.

foto: turnulsfatului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ