DISTRIBUIȚI

Turnul de Apă din Iosefin are șansa să renască și să fie un edificiu cu care Timișoara să se mândrească. Primăria are în plan să reamenajeze turnul de pe malul Begăi, astfel încât acolo să poată fi organizate evenimente artistice, dar să se poate deschidă și cafenele sau restaurante. Finanțarea a fost aprobată.

Banii vor veni prin Programul Ro-Cultura, mai precis, vor fi fonduri norvegiene. ”Cerere de finanțarea pentru Turnul de Apă este considerată eligibilă. A fost admisă pentru finanțare, parcă pe locul 7 pe lista de obiective după punctaj. Transformăm Turnul de Apă într-un centru cultural, finanațrea vine prin Ro_Cultura, sunt fonduri norvegiene. Suntem încrezători că vom avea succes până la capăt și vom face ceva frumos acolo”, a declarat primarul Nicolae robu.

La Turneul de Apă din Iosefin va fi refăcut și va avea și un lift panoramic. Acolo vor putea exista în viitorul apropiat cafenele sau restaurante. Proiectul este foarte important în perspectiva anului 2021, când Timișoara va fi capitala culturală europeană.

foto: tion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ