DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara a creat un grup de voluntari care să ofere suport societății în starea de urgență declarată din cauza pandemiei de coronavirus. Voluntarii ajută atât cetățenii aflați într-o situație mai ingrată, dar și instituțiile.

Din grupul pentru suport urgențe fac parte studenți, cadre didactice, dar și alți angajați ai Universității de Vest Timișoara. Sub coordonarea organizației studențești OSUT, grupul de voluntari s-a alăturat Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara, pentru a sprijini persoanele de peste 65 de ani, care de astăzi vor avea dreptul să iasă din casă pentru necesități în intervalul orar 11-13. Apelurile despre persoanele care au nevoie de ajutor se fac la numărul 0356.981, al Primăriei Timișoara. De asemenea, voluntarii UVT au ajutat la trierea și sortare pe județe a formularelor completate de cei veniți din străinătate, la vamă. Până acum, din Timiș s-au trimis formulare la peste 20 de direcții de sănătate publică din țară.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, spune că grupul de voluntari e o nouă dovadă că UVT își învață studenții să fie implicați în viața comunității. ”Faptul că în comunitatea universitară din UVT s-a constituit un astfel de grup de voluntariat, pentru susținerea celor ce au diverse solicitări din partea autorităților, dar și pentru susținerea instituțiilor cheie pentru managementul medical în fața epidemiei, este o continuare a tradiției pe care am cultivat-o în ultimii ani, aceea de a pune mare preț pe participarea voluntară a studenților, dar și a Universității de Vest în ansamblu, la activitățile comunitare relevante pentru oraș, ca parte a unui efort global al Universității de Vest de a-și asuma un rol distinct și predictibil în susținerea politicilor publice din comunitatea timișoreană. Le mulțumesc voluntarilor din UVT pentru disponibilitatea și solidaritatea lor, importante și chiar vitale, cu precădere atunci când traversăm momente critice”, spune rectorul.

În ceea ce privește cursurile, din 11 martie, tot procesul academic s-a mutat online la UVT.

foto: facebook.com/uvtromania

LĂSAȚI UN MESAJ