DISTRIBUIȚI

Cazurile de persoane infectate cu coronavirus cresc în țara noastră de la o zi la alta. La ultimele raportări, a crescut semnificativ și numărul de cazuri noi. Miercuri, dintr-un total de 906 cazuri, 144 sunt noi. În plan local, informațiile ce mai pot fi furnizate sunt reduse, pe fondul restricțiilor autorităților. În ultimele 24 de ore, după ce au fost externați în zilele precedente majoritatea pacienților, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu s-a mai declarat niciun caz vindecat.

În ceea ce privește decesele, 13 persoane de pe teritoriul României infectate cu coronavirus au murit până acum. ”Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). Până astăzi, 25 martie, 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel național, autoritățile anunță că s-au făcut 14.466 de teste pentru coronavirus, dintre care 646 în unități medicale private. În carantină sunt plasate 6.016 persoane, iar în autoizolare, 96.055. Situația celor în carantină și autoizolare transmisă este însă fără cazurile din București. Numărul dosarelor penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor a ajuns la 167, făcute de structurile MAI,  plus alte patru făcute Poliția de Frontieră. 450 de persoane care nu au respectat autoizolarea au fost introduse în carantină, iar opt persoane, prinse că au părăsit spațiul de carantină, au trebuit să ia de la capăt pentru cele 14 zile. În Timiș, miercuri, 228 de persoane se află în carantină, iar 1723 în autoziolare.

În străinătate, au murit opt români infectați cu covid-19. ”În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 51 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat”, mai spune Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ