DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a avut miercuri ședința ordinară de plen pentru luna martie, iar cel mai important proiect votat a fost cel referitor la rectificarea bugetului pentru anul 2020. Practic, prin acest proiect, s-au alocat 3,5 milioane de lei pentru zece paturi noi pentru Ambulatoriul de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara, o investiție necesară mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Primarul Robu a anunțat și el ca va aloca 13 milioane de lei după o rectificare bugetară, iar o mare parte din sumă se va utiliza pentru paturi ATI. 

Cazurile de infectare cu covid-19 ajung la Spitalul De Boli Infecțioase, dar la unitatea spitalicească de la Pădurea Verde, cât va mai dura epidemia, nu mai sunt internați pacienți cu alte probleme, decât cei cu coronavirus. De aceea, Județeanul trebuie să facă față cât mai bine la urgențe, deoarece bolnavi care în mod normal erau duși la ”Victor Babeș” sunt repartizați la alte spitale din oraș. ”În contextul crizei epidemiologice pe care o traversăm, CJ Timiș a decis să aloce 3,5 milioane de lei, printr-o rectificare bugetară, pentru cumpărarea a 10 paturi de ATI, cele mai performante de pe piață, cu toate echipamentele necesare asociate, inclusiv ventilatoare mecanice, absolut necesare în această perioadă”, spune președintele CJ Timiș Călin Dobra.

Cele zece paturi care vor fi achiziționate cu banii obținuți din rectificare, proiect votat în unanimitate de toți cei 36 de consilieri județeni, sunt paturi care pot ajuta și cazurile foarte grave. În total, la Spitalul Județean sunt 58 de paturi de ATI, dar nu toate sunt pentru cazurile critice. De asemenea, gradul de ocupare este de 100%, astfel că e nevoie de paturi noi. ”De altfel, în prezent, din cele 58 de paturi existente în Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara, doar 32 pot asigura servicii complete pentru pacienții în stare critică, iar gradul de ocupare e în permanență de 100%”, mai explică Dobra.  De altfel, toate proiectele din ședința din 25 martie au fost votate toate proiectele în unanimitate și modul de lucru ”virtual” a reușit să strângă prezența tuturor consilierilor.

În 27 martie, Consiliul Local Timișoara va vota o rectificare pentru 13 milioane de lei, din care urmează să cumpere 15 paturi ATI pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș”, dar și ventilatoare invazize și alte echipamente pentru menținerea vieții într-o stare la limită, după cum a anunțat primarul Robu pe Facebook. Anterior, s-au alocat 5 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase, din care s-au luat teste, echipamente de protecție, aparate și kituri CO2 de epurare și oxigenare, echipamente radiologice digitale și analizoare biochimice.

foto. regiomed.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ