DISTRIBUIȚI

Autoritățile continuă să deschidă dosare penale în Timiș de când s-a instaurat starea de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus. Un dosar se referă la un farmacist care vinde dezinfectant unei societăți comerciale, iar alt dosar, se referă la persoane învinuite de fals în declarații după ce au revenit în țară.

Miercuri, 25 martie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș i-a întocmit dosar penal unui farmacist care prepara și vindea dezinfectante. ”În fapt se reține că la punctul de lucru din Timișoara administratorul societății, care deține și funcția de farmacist șef, prepară soluții despre care susține că sunt dezinfectanți, pe care apoi le oferă spre vânzare societăților interesate. Astfel de produse, neetichetate, au fost identificate și ridicate cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei alte societăți din Timișoara, produse ce fuseseră achiziționate de la prima societate. Întrucât există suspiciuni cu privire la compoziția reală a acestor produse și la respectarea condițiilor de calitate, eficacitate și siguranță, prevăzute de lege, în continuare se impun a fi efectuate cercetări pentru lămurirea acestor aspecte”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

De asemenea, la data de 19 martie, s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria sânnicolau Mare un dosar penal pentru fals în declarații, pentru șase persoane intrate în țară prin vama Cenad. ”S-a reținut că la data de 18.03.2020,în jurul orei 14.30, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad pentru a intra în România, călătorind pe jos, 6 persoane de cetățenie română. La controlul de frontieră, în contextul măsurilor dispuse pentru combaterea răspândirii virusului COVID 19, persoanele au oferit informații ambigue cu privire la modul in care au ajuns la Punctul de frontieră, îngreunând procesul autorităților statului român de a identifica persoanele cu potențial de risc”, se arată în comunicatul trimis de Parchetul de pe lână Tribunalul Timiș.

Recent, în Timiș s-au făcut dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru o femeie prinsă la Lugoj, care a mințit că venea din Germania, deși venea din Italia, și o persoană care a părăsit carantina, de la un hotel din Sânnicolau Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ