DISTRIBUIȚI
Coronavirus protection. Concept of protection against influenza, Asian virus infection. Realistic abstract illustration on a dark background with a neon effect. Vector.

În mai puțin de o săptămână, Ripensia Timișoara a reușit să adune o sumă destul de consistentă pentru  Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara. Primul virament, de 50.000 de lei, s-a și trimis către unitatea spitalicească unde acum sunt tratați doar cei infectați cu coronavirus.

Clubul a deschis campania de donații vineri dimineața, iar prima tranșă a fost virată miercuri după-amiaza. Banii vor fi folosiți pentru echipamente de protecție, echipamente medicale și materiale sanitare. ”Spiritul de solidaritate și implicarea noastră fac diferența! Ne bucurăm să vedem că, în astfel de momente, acționăm ca o echipă. În urma campaniei pe care am inițiat-o pentru lupta împotriva COVID-19, s-a strâns suma de 50.000 de lei, sumă redirecționată astăzi către Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Le mulțumim suporterilor roș-galbeni, Grupului de sprijin pentru Ripensia, dar și tuturor celor care au răspuns apelului nostru. Campania pentru susținerea activității personalului medical continuă! Nu uitați! Donațiile se pot face și cu cardul! Orice sumă contează!”, anunță Ripensia.

Cealaltă echipă de Liga 2 din oraș, ASU Poli Timișoara, are o abordare diferită în contextul pandemiei. Alb-violeții își îndeamnă fanii să pună anunțuri acolo unde locuiesc, prin care să înștiințeze bătrânii că le fac ei cumpărăturile. Până, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara s-au vindecat 53 de pacienți cu coronavirus din totalul de 86 național. Cei internați până în urmă cu o săptămână au fost toți externați, după ce au avut forme ușoare ale bolii. Au murit un pastor din Arad și o femeie din Reșița, aduși la Timișoara în stare gravă, după ce testul pentru coronavirus li s-a făcut foarte târziu în județele lor. La Timișoara, schema de tratament pentru covid-19 presupune administrarea unei tablete cu două substanțe antivirale.

LĂSAȚI UN MESAJ