DISTRIBUIȚI

De peste două săptămâni, Universitatea Politehnica din Timișoara și-a suspendat cursurile ”fizice”, dar activitatea continuă cu ajutorul Internetului. Instituția de învățământ superior tehnic se laudă că activitatea sa în mediul online a crescut cu 45% de când totul s-a mutat în spațiul virtual.

Pentru ca totul să se desfășoare fără obstacole, studenții și profesori au acces la tutoriale video de utilizare a campusului virtual al UPT, a altor unelte și resurse online, inclusiv cele deschise. Tutorialele au fost realizate în colaborare cu studenții de la programul de masterat Tehnologii Multimedia.Campusul Virtual „adăpostește” 25.000 de utilizatori. Numărul cursurilor de licență și masterat a ajuns la 2859, de 45 de ori mai mult decât era până când pandemia de coronavirus a suspendat cursurile în varianta clasică. De la 18.000, s-a ajuns la peste 25.000 de emailuri și notificări pe zi.

Profesorii sunt instruiți de la cei din Centrul de e-Learning prin webinarii. Până acum, au șapte astfel de seminariii online, la care au participat între 180-250 de cadre didactice. Webinariile sunt disponibile atât în CVUPT, dar și pe site-ul Centrului de e-Learning. Diana Andone, directoarea centrului a ținut seminariile, în care a abordat teme precum utilizarea Campusului Virtual al UPT și modalitățile de integrare a cursurilor pe platformă, resurse și cursuri online libere și de videoconferință în CVUPT și Zoom, exemple practice de a preda și examina studenții online, prin CVUPT sau modalități de integrare a cursurilor de tip MOOC (Massive Open Online Courses) în cursuri.

Webinariile pentru profesori au fost urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar în 23, însuși rectorul Florin Drăgan a participat la un seminar online.

LĂSAȚI UN MESAJ