DISTRIBUIȚI

În urmă cu o săptămână, echipa de baschet SCM Timișoara a luat decizia de permite jucătorilor să se întoarcă acasă, dar nu toți, în orice condiții. Voie au primit cei care puteau ajunge până acasă cu mașina și nu foarte departe de România. Astfel, trei dintre străini au rămas în Timișoara.

Cei care sunt în continuare în oraș sunt belgianul Amaury Gorgemans, dar și americanii Troy Franklin și Sherwood Brown. Dintre străini, au plecat acasă Nikola Pesakovic, Milos Komatina și Adam Mirkovic. ”Au mai rămas cei trei, dar le este bine, au de unde să comande mâncare, nu au nicio problema. Doar belgianul este cu familia. Noi le-am dat drumul doar celor care puteau ajunge acasă cu mașina, și se pot întoarce astfel și înapoi. Și românii au plecat în orașele lor. Noi nu le puteam drumul și celorlalți, pentru că oficial, nu s-a stabilit că nu se mai reia competiția. Apoi, nu știm exact procedura din țările lor, stau în carantină, nu stau în carantină. În China am văzut că se reiau competițiile, iar sportivii care nu se întorc riscă suspendări”, ne-a declarat antrenorul Dragan Petricevic, între timp, devenit și manager al secției.

Toți jucătorii, fie că se află în Timișoara, au primit un program pentru antrenamente fizice, dar și un program pentru a continua și indicațiile tactice. ”Noi încercăm să-i ținem în priză. Au primit toți un program de la preparatorul fizic. Troy Franklin mi-a trimis chiar ieri o filmare, cum face abdomene și alte exerciții. Le-am dat și să se uite la meciuri, să analizeze, să nu stea doar pe Netflix. Ținem legătura cu ei, îi pun și să deseneze scheme, ca să-i ținem conectați și mental”, a explicat Petricevic. Deocamdată, în următoarele săptămâni, majoritatea zborurilor din Europa sunt suspendate.

Anunțul Federației Române de Baschet este că toate competițiile rămân suspendate până va dura starea de urgență. Așadar, o decizie e posibil să apară după 16 aprilie, în funcție d eo eventuală prelungire decisă de autorități sau nu. ”Eu personal sunt sceptic că se va relua campionatul. Vom vedea”, a mai spus Petricevic.

LĂSAȚI UN MESAJ