DISTRIBUIȚI

De când s-a declarat stare de urgență în România și s-au emis și Ordonanțe Militare cu restricții, populația are o paletă largă de activități limitate. Munca din domeniul construcțiilor nu este oprită momentan, dar trebuie făcută cu măsuri sporite de precauție. În aceste condiții, la stadionul Electrica, unde joacă Ripensia, se lucrează.

Joi la ora 15, la stadion se muncea de zor. De obicei, în timpul săptămânii, în cartierul Fabric la amiază nu este liniște deplină. Ar fi și greu, deoarece nu departe de stadion se află Direcția Poliției Locale, un cămin al UVT, două licee, dar și Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, un sunt tratați pacienți cu coronavirus. Acum, era liniște, dar la Electrica se auzea zgomotul tipic de bormașină. Patru muncitori erau la datorie, cu prelungitoarele trase peste scările tribunei acoperite.

Șantierul la baza sportivă din proprietatea STPT a început de trei săptămâni. Teoretic, ar fi trebuit să fie gata cam în perioada aceasta, deoarece termenul era de chiar trei săptămâni. Acum, tribuna era chituită. Scaunele vechi și gradenele de lemn erau încă lângă tribună, iar scaunele noi ce vor fi montate, încă nu au ajuns la baza sportivă. De altfel, Ripensia a jucat meciul cu Dunărea Călărași fix după ce scaunele au fost demontate, iar publicul din tribuna acoperită a stat în picioare. Cu termenul inițial, se preconiza că situația se mai repeta la meciul cu Csikszereda.

Informațiile noastre sunt că lucrările vor mai dura undeva între două și trei săptămâni. Dacă nu ar fi venit starea de urgență și întreruperea campionatului, cel mai probabil, suporterii Ripensiei ar fi stat în picioare și la meciul cu Farul, din etapa 27, și, probabil,  la meciul cu U Cluj, din etapa 29. Acum însă, timpul are răbdare cu un stadion.

LĂSAȚI UN MESAJ