DISTRIBUIȚI

La nivel național s-a ajuns la 22 de decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus. Între cei morți astăzi, 26 martie, se numără și prima ”victimă” din județul nostru, un bărbat de 49 de ani, despre care informare pare șocantă. Aparent însă, conform surselor din lumea medicală, pacientul era în autoizolare și a ascuns această informație când a mers la cele două spitale timișorene, când a completat formulare în care spune că nu era în autoizolare! Cel mai șocant e că omul a decedat astăzi acasă și ambulanța a fost chemată după deces, de familie! 

Din comunicarea oficială, e de reținut un amănunt important. Cei care au reumatism sunt și ei predispuși la a face o formă gravă de pneumonie după infectarea cu noul virus, întrucât reumatismul este provocat de un sistem imunitar cu probleme. ”Bărbat, 49 ani, din județul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat sși la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acută. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID și este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Totuși, nu tot comunicatul ar fi 100% conform cu adevărul. Amănuntul important care ne-a parvenit pe surse este că bărbatul a ascuns faptul se afla în autoizolare la domiciliu, mai precis, în satul Liebling. La Spitalul Județean, omul ar fi ajuns în 21 martie, nu 20. Cu diagnosticul pus de pneumonie, bărbatul a plecat cu mașina personală la Spitalul ”Victor Babeș”, conform prevederilor legale din Scenariul 3, spital doar pentru bolnavii de covid-19. Pacientul ar fi primit tratament și a fost trimis acasă, iar la ”Victor Babeș” la fel, a spus că nu se afla în autoizolare. În 24, omul a chemat ambulanța, care l-a dus la UPU, la Spitalul Județean. Pe proprie răspundere, omul s-a întors acasă, la Liebling. În 25 martie a chemat din nou salvarea, și atunci, medicii și-au dat seama că familia era, de fapt, în autoizolare. Aparent, copiii decedatului veniseră din străinătate. Omului i s-a făcut testul de covid-19, confirmat pozitiv astăzi. Cel mai șocant e că în 26 martie, bărbatul ar fi decedat acasă, iar familia a sunat la 112 ca să anunțe decesul!

Altfel, din păcate, un nou pacient din Arad a decedat în drum spre Spitalul de Blo Infecțioase din Timișoara. ”Bărbat, 45 ani, din județul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 in ambulanta in timpul transferului in Spitalul BI V. Babes Timisoara”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Chiar astăzi, managerul de la ”Victor Babeș”, Voichița Lăzureanu, a spus că în toate județele trebuie tratați pacienții cu coronavirus, tocmai pentru că drumul este greu pentru ei, și supune la risc și personalul de ambulanță și ISU.

Ceilalți doi morți de joi sunt un bărbat de 58 de ani din Dâmbovița și o femeie de 70 de ani, din Piatra-Neamț.

 

LĂSAȚI UN MESAJ