DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, a fost multă vâlvă pe Facebook după o imagine din piața volantă de la Stadionul ”Dan Păltinișanu”, cu destul de multe persoane ieșite la cumpărături, între care mulți seniori. Directorul SC Piețe SA, Ionuț Nasleu, spune că este necesar ca activitatea să continue, atât în piețele permanente, cât și în cele volante, deschise câteva zile pe săptămână

unul dintre cei care au criticat faptul că piața volantă mai e încă deschisă este Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS la primărie. Într-un comunicat de presă, SC Piețe SA transmite că activitatea pieței respectă prevederile Ordonanței Militare. La toate piețele sunt agenți de pază, pentru a asigura accesul controlat. Reprezentanții societății spun că au dat echipamente de protecție comercianților, și spală și dezinfectează piețele zilnic. ”Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și reprezentanții Primăriei Timișoara au recurs la acțiuni de verificare a condițiilor în cares-a desfășurat piața volantă în data de 28 martie 2020, constatând că evenimentul a fost organizat cu respectarea dispozițiilor legale și a dispozițiilor Ordonanțelor Militare”, se arată în comunicatul de presă.

Ionuț Nasleu, directorul societății primăriei de administrează piețele spune că e necesar ca oamenii să aibă de unde să cumpere hrană sănătoasă. De altfel, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a cerut deschiderea piețelor în toate localitățile.  ”În aceste momente critice pentru noi toți, depindem de hrana sănătoasă pe care o consumăm. Știm că sunt mulți contestatari, din toate părțile. Îi invităm pe aceștia să se implice activ, cu muncă pe «terenul de luptă», nu de acasă, din spatele calculatoarelor. Producătorii, comercianții și clienții noștri au nevoie de ajutor, de îndrumare și de soluții”, spune Nasleu.

Directorul SC Piețe SA Sugerează voalat că vocile critice nu au aceeași înverșunare împotriva marilor magazine. ”Au apărut și voci din partea unora care nu fac decât să aibă păreri legate de orice activitate nu o desfășoară ei, ascunși în spatele monitorului, fără nicio experiență cu oamenii care muncesc zi lumină să-și întrețină și să-și vândă culturile și care propun idei fantasmagorice,încercând și în aceste momente să obțină capital politic. Nu vedem, însă, din partea lor aceeaşi înverşunare în ceea ce privește situația supermarketurilor care îngroapă producția locală, din motive lesne de înțeles, sau disponibilitate în a face ceva productiv pentru cei care se străduiesc să ne ofere alimente sănătoase”, mai spune Nasleu.

Piața volantă de la stadion e deschisă miercurea și sâmbăta.

foto: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ