DISTRIBUIȚI

Județul Timiș a ajuns la trei decese, toți bărbați infectați cu noul coronavirus. Ultimul decedat este un bărbat din Lugoj, intrat în contact cu o persoană revenită din Germania. La nivel național, s-au confirmat nu mai puțin de 308 cazuri noi, cele mai multe în 24 de ore. Când se ajunge la cazul 2001, România va intra în scenariul 4.

În Timiș au mai murit infectați cu vodi-19 un bărbat de 49 de ani Liebling, aflat cu familia în autoizolare, și un bărbat de 65 de ani care a stat internat peste două săptămâni la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, unde și o doctoriță a fost confirmată pozitiv. Al treilea caz este din Lugoj, conform informațiilor neoficiale. ”Bărbat, 66 ani jud Timis (contact cu un membru al familiei revenit din Germania). În data de 24.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul „Victor Babes” – Timișoara. Rezultatul testării din data de 25.03.2020 a fost pozitiv. Data deces: 28.03.2020 – Spital „Victor Babes” -Timisoara, Sectia ATI”, transmite Grupul de Comunicare Strategică, fără a preciza de când era bărbatul internat în spital. Informațiile sunt că anterior, a fost internat și la Spitalul Municipal din Lugoj.

La nivel național s-a ajuns la 1760 de cazuri, după cele 308 noi, cu vârstele cuprinse între 0 și 89 de ani. Spitalulul de Boli Infecțioase din Timișoara a mai externat un pacient și a ajuns la 55 de vindecări. În total, la nivel național, 169 de oameni au fost declarați vindecați după ce au fost infectați cu coronavirus. Numărul deceselor în țară a ajuns la 38. Tot 38 este numărul pacienților internați la ATI, dintre care 31 sunt în stare gravă. În afara țării, au murit 12 români, iar numărul total al infectărilor este de 73. Când se va intra în scenariul 4 în România, o chestiune probabil de zile, se va activa planul cu spitalele-suport, iar pacienții cu forme ușoare vor fi trimiși chiar la domiciliu, fără internări.

În țara noastră, 8.666 de persoane sunt plasate în carantină, iar 132.641 sunt în autoizolare. Duminică, potrivit informării date de DSP Timiș, 291 de persoane sunt plasate în carantină, iar 1909 se află în autoizolare la domiciliu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ