DISTRIBUIȚI

Liga 1 e oprită de peste două săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus. De aproape doi ani, Timișoara nu mai e prezentă pe prima scenă fotbalistică, iar perspectivele ca acest lucru săs e modifice într-un an nu există. Totuși, în primul eșalon mai găsim 13 fotbaliști născuți în județul Timiș, legitimați la nouă dintre cele 14 cluburi de pe prima scenă.

”Colonia” cea mai mare e la FC Botoșani, unde avem trei timișeni, majoritatea aduși de antrenorul Marius Croitoru. Este vorba de portarul Eduard Pap, din Jimbolia, fundașul dreapta timișorean Denis Haruț, precum și fundașul central Alin Șeroni, din Lugoj. De remarcat că Șeroni e singurul fotbalist din echipa mutată de la Recaș la Timișoara rămas în prima ligă. La celelalte echipe din play-off mai regăsim alți trei jucători din Timiș. La CFR Cluj a revenit iarna aceasta de la Turris Turnu Măgurele tânărul portar Ionuț Rus. LA FCSB în lot e portarul Cristian Bălgrădean, născut la Sânnicolau Mare. Universitatea Craiova are și ea un timișorean, pe Cristian Bărbuț.

Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș, alte echipe din play-off, sunt printre cele cinci din Liga 1 unde nu regăsim niciun jucător născut în Timiș. În play-out, nu avem fotbaliști din vest la Poli Iași, Chindia Târgoviște și Academica Clinceni. În play-out, avem alți șase timișeni legitimați. Viitorul îl are pe Carlo Casap, timișorean luat de ani buni de clubul lui Gheorghe Hagi, și care a stat o vreme pe tușă din cauza unei accidentări grave. Sepsi îl are pe tânărul atacant Andrei Dumiter, iar la Hermannstadt, sunt în lot doi timișeni, Srgian Luchin și Andrei Sîntean. La Dinamo, timișoreanul Deian Sorescu e unul dintre cei mai fotbaliști. FC Voluntari are și ea doi timișoreni, Claudiu Belu și Daniel Benzar.

Socoteala nu a inclus și fotbaliștii născuți în alte județe, dar care au terminat junioratul la Timișoara. În acest caz se încadrează doi jucători de la Viitorul, Andrei Artean, din Hunedoara, și Cosmin Bîrnoi, din Deva, ambii formați la Poli. Alin Dobrosavlevici, un produs al LPS Banatul, este născut la Moldova Noua și acum joacă la Hermannstadt. De asemenea, Silviu Balaure de la Astra, originar din județul Mehedinți, a terminat și el junioratul la Poli.

foto: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ