DISTRIBUIȚI

Cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus cresc zi de zi, iar România e foarte aproape să intre în scenariul 4. În spitale e nevoie de tot mai multe echipamente de protecție și nu numai, iar medici strâng donații prin asociații. În sprijinul celor care adună bani pentru spitalele timișorene au venit și cei de la SCM Poli.

Handbaliștii, la fel ca toți sportivii de la clubul SCM Timișoara, au fost trimiși recent în șomaj tehnic, ceea ce înseamnă că nu primesc mai mult de 4.072 de lei pe lună. Chiar și așa, jucătorii au decis să doneze o parte din salariile lor către asociațiile care adună bani pentru Spitalul ”Victor Babeș”, dar și pentru activitatea de anestezie-terapie intensivă. ”Circumstanțele actuale au dovedit că Timișoara este în prima linie pentru eradicarea Covid-19, iar noi, echipa de handbal SCM Politehnica Timișoara, ne alăturăm acestui demers. Componenții echipei de handbal se mobilizează și doresc să cedeze o parte din veniturile lor pe perioada situației de urgență. Recunoștința, admirația și suportul nostru financiar se îndreaptă către Asociația Dr. Victor Babeș, coordonată de Prof. Dr. Virgil Musta și către Asociația Non Profit A.T.I. Aurel Mogoșeanu, coordonată de Prof. Dr. Dorel Săndesc”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a echipei.

Clubul de handbal înseamnă și alți oameni să doneze sume de bani către cele două asociații. Sumele se strâng în contul asociației non-profit, iar doritorii trebuie să facă mențiunea că donația este în contul luptei cu coronavirusul. ”Familia handbalului alb-violet și susținătorii ei direcționează donațiile către cele două asociații, prin intermediul Asociației Sportive Clubul de Handbal Politehnica Timișoara și prin contul RO32PIRB3701742366001000, deschis la First Bank Sucursala Timișoara. Dacă doriți să contribuiți și dumneavoastră, o puteți face, completând apoi la detaliile tranzacției «Donație în Timișoara pentru pandemia Coronavirus». Banii vor fi distribuiți în mod egal către cele două asociații”, se mai menționează în anunț.

Primul club din oraș care a strâns bani pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara este Ripensia Timișoara. După startul colectării, o primă tranșă de bani de 50.000 de lei a fost deja direcționată către asociația spitalului. Gestul echipei de handbal merită lăudat în condițiile în care echipa are două luni de restanțe salariale.

foto: facebook.com/scmpolitehnica

LĂSAȚI UN MESAJ