DISTRIBUIȚI

De când s-a întrerupt orice competiție fotbalistică, o parte dintre cluburile din România și-au trimis jucătorii și șomaj tehnic. ASU Politehnica, unul dintre cluburile cu cele mai mici buget din Liga 2, nu a procedat, cel puțin deocamdată, așa. Clubul face o analiză zilele acestea, pentru a găsi cea mai bună soluție.

O parte importantă din bugetul celor de la ASU Politehnica provine din biletele vândute la meciuri, donații colectate tot la jocuri, dar și vânzarea de materiale promoționale, care se face, în bună măsură, tot cu ocazia partidelor de fotbal. De asemenea, o altă problemă este că clubul are ca sponsori principali oameni cu afaceri în de tip restaurante sau cafenele, sau furnizori pentru industria HoReCa. ”Nu am luat încă o decizie în acest sens. Ieri și alaltăieri am avut discuții. Am vorbit și cu băieți zilele acestea. Vom analiza, să luăm cea mai bună decizie. Urmează să se facă o analiză, împreună cu contabila, cu cei implicați în finanțarea echipei. Nu ne ascundem după copac, că nu avem probleme”, ne-a declarat Marius Cociu.

În prezent, contractele se derulează, fără a fi suspendate. Luni și marți, ultimele zile ale lunii martie, sunt zilele în care clubul achită salariul aferent lunii februarie. ”Un lucru este cert. Salariile pentru luna februarie vor fi achitate integral. Astăzi și mâine facem plățile. Cei care se ocupă de club își doresc ca băieții să nu fie afectați din punct de vedere financiar, chiar dacă pentru club e o situație dificilă”, ne-a mai explicat Cociu.

Șomajul tehnic este plafonat la 75% din venitul mediu brut pe economie, cea ce înseamnă 4.072 de lei. Așadar, cel mai mult de pierdut au jucătorii cu salarii mari. LA ASU Poli, doar câțiva jucători depășeau echivalentul a 1000 de euro pe lună. Despre cei cu venituri mai mici, trebuie spus că vor încasa mai puțin, raportat la salariul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ