DISTRIBUIȚI

Echipele de fotbal din România au reeditat virtual câteva derby-uri, de când a început pandemia de coronavirus, pentru a strânge fonduri. Pe acest model se va juca și ASU Politehnica versus Rapid București, deși cele două echipe au jucat deja pe ”viu” și în tur și retur. Încasările vor merge spre Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, care a vindecat până acum 55 de persoane de coronavirus.

Echipele se vor reîntâlni în jocul FIFA, pe modelul meciurilor  U Cluj – Dinamo și Rapid – Petrolul. ”Vremurile dificile pe care le traversăm nu ne pot șterge dragostea de fotbal. Avem în inimă ritmul tobelor, simțim în nări mirosul fumigenelor, ne crește pulsul atunci când ne gândim la un gol al echipei pe care o iubim. Din păcate toate acestea ne sunt pentru moment interzise, însă nu putem sta deoparte de REGELE FOTBAL. La puțin mai bine de o lună de la meciul de pe Păltinișanu încheiat nedecis, ne întâlnim din nou cu frații de la FC Rapid 1923. De această dată într-un meci-eveniment disputat pe consolă, între echipele de ESports ale Politehnicii și Rapidului. Duminică seara vă așteptăm pe toți în fața monitoarelor sau a televizoarelor, pentru a vedea un nou episod al unui duel unic, în familie!”, se arată în anunțul clubului alb-violet.

Și cei de la Rapid promovează acest meci cu îndemnul pentru ca propriii să doneze pentru Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Biletul la meciul virtual costă 15 lei, dar nu e singura modalitate prin care fanii pot susține lupta împotriva coronavirusului. De asemenea, se pot trimite SMS-uri de 2 euro la numărul 8841, cu textul ”Donație”. De asemenea, iubitorii fotbalului sunt îndemnați și să doneze bani în contul asociației pentru care se strâng bani pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara: Cont RO84RNCB0255113757760002 (Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara, CUI 18737642), cont deschis la BCR. Ripensia a donat deja 50.000 de lei pentru spital și mai strânge bani, iar handbaliștii de la SCM Poli și-au donat o parte din salarii și susțin strângere de donații pentru ”Victor Babeș”, dar și asociația pentru anestezie-terapie intensivă.

Partida virtuală dintre ASU Poli și Rapid va începe duminică, 5 aprilie, la ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ