DISTRIBUIȚI

Ordonanțele de Urgență emise de când a început starea de urgență au legiferat că este necesar să se găsească soluții pentru oamenii fără adăpost, care pot răspândi în mod periculos virusul, mai ales că au obiceiul să sune la salvare doar ca să doarmă în unitățile de primiri urgență ale spitalelor. Primăria a pregătit un spațiu în sala de sport și cea de mese de la Liceul Auto, în cartierul Freidorf, dar lucrurile sunt blocate în avizul DSP!

În sala de sport și sala de mese s-a amenajat loc de dormit, mâncat, plus cort de triere pentru cei fără adăpost, astfel încât să nu stea împreună cei cu alte boli contagioase, cum ar fi hepatita sau TBC. Edilul spune că oamenii fără adăpost nu pot fi duși acolo pentru că Direcția de Sănătate Publică Timiș nu a dat avizul. ”Se vede inclusiv într-un filmuleț, sala de sport a fost amenajată civilizat pentru persoanele fără adăpost, la fel cantina, zona izolată pentru filtrare. În loc să-i ducem acolo pe oamenii străzii, îi lăsăm pe stradă, pentru că așa vrea doamna director DSP, care face comunicate și scrisori care nu sunt scrise de dânsa”, a spus Nicolae Robu.

Am solicitat punctul de vedere al DSP, care ne-a răspuns că primăria nu a depus documentele necesare avizului. ”La nivelul DSP Timiș a fost depusă o solicitare de aviz pentru spațiu de carantinare, fără sa fie însoțită de documentele necesare evaluării obiectivului. Din discuții ulterioare, Primăria Timișoara va depune un dosar în vederea avizării de către DSP Timiș a unui spațiu pentru asistență socială. În momentul în care dosarul va fi depus, acesta va fi analizat cu maximă celeritate”, a fost răspunsul transmis de DSP Timiș.

foto: digi24.ro

 

1 COMENTARIU

  1. In acest caz DSP-ul este cazut in cap. Baaaaaa!!! este stare de urgenta si voi in loc sa reduceti de urgenta riscurile de infectare, va ascundeti dupa dosare, cretinilor?
    Trimiteti dracului de urgenta un inspector la Liceul Auto si ala poate sa faca constatarea si observatiile in situatie de urgenta direct acolo.
    Sunteti dusi cu sorcova si cine v-o tine. Asta trebuie rezolvata URGEEEEENT!
    Astia se pendula printot orasul si se gata de lume pe strada si cersesc putand infecta un om pe secunda
    Miscati-va idiotii dracului

LĂSAȚI UN MESAJ