DISTRIBUIȚI

Suntem în stare de urgență de trei săptămâni, iar de 15 zile s-au închis mall-urile. Miercuri, când vor fi două săptămâni de la impunerea circulației doar cu declarație pe stradă, Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021 lansează o provocare inedită pentru timișoreni, un apel la solidaritate, dar și  o promovare a mesajului pentru anul viitor.

Asociația lansează campania ”Luminează orașul prin tine” și invită timișorenii miercuri la fereastră, după modelul italienilor și francezilor, care ieșeau la geam fie ca să cânte, fie că sa aplaude medicii. ”Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii lansează campania «𝗟𝘂𝗺𝗶𝗻𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗼𝗿𝗮𝘀̦𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝘁𝗶𝗻𝗲!» pentru a da speranță și curaj în aceasă perioadă greu încercată, când toată lumea stă acasă. Timișorenii sunt așteptați cu lanterne și cu lumini, la ferestre sau balcoane, ca să inunde orașul de lumină, miercuri în 8 aprilie”, anunță cei de la Timișoara 2021.

Practic, totul va dura timp de un sfert de oră, la fel cum s-a făcut și în alte țări, cu luminițe aprinse timp de 15 minute. ”Timp de un sfert de oră, de la ora 21.00 până la 21.15, Timișoara va da un mesaj de solidaritate cu cei care sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul, de încredere și curaj pentru cei care stau acasă”, mai transmit cei de la asociație. Propunerea este de a posta live-urile, imaginile și filmările cu hashtagurile #timisoara2021, #lumineazaorasul și #totulvafibine.

Evenimentul are rolul de a ridica moralul atât celor care stau acasă, cât și celor implicați în lupta cu virusul. ”Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii dorește să transmită un mesaj de unitate la nivelul întregii comunități, deoarece fiecare dintre noi are un rol important în lupta pe care o ducem acum împotriva acestui virus. Cei care stau acasă opresc răspândirea coronavirusului, iar cei care sunt la datorie ne protejează, ne ajută, ne vindecă. Doar împreună, putem ieși învingători din această luptă, doar împreună, luminăm orașul!”, spune Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021.

Cei de la Timișoara 2021 se bazează pe unitatea oamenilor din Timișoara. ”Luminează orașul prin tine vorbeste acum despre puterea noastră de a ne păstra încrederea și de a ne uni, din nou, așa cum doar Timișoara știe să o facă. În decursul istoriei noastre, am dat dovadă de atâtea ori că noi putem genera schimbarea, o schimbare în bine. România de astăzi nu putea să existe fără revoluția începută la Timișoara. România și Europa nu vor putea avea o Capitală Culturală în 2021, dacă nu oprim răspândirea acestui virus. Împreună, stăm acasă și ieșim la ferestre, împreună Luminăm orașul!”, spune Simona Neumann, directorul executiv al asociației.

foto: pano360.ro

LĂSAȚI UN MESAJ