Raportarea oficială de luni a situației privind pandemia de coronavirus arată o creștere a cazurilor, dar cu un număr mai redus față de zilele trecute. timișul rămâne a treia regiune la numărul total de cazuri, după Suceava și București, în condițiile în care aici sunt și oameni cu domiciliul în alte județe, carantinați și testați pozitiv. De vineri, în Timiș niciun pacient cu covid-19 nu a mai decedat.

UPDATE: Potrivit DSP Timiș, în cel mai vestic județ al țării s-au vindecat, până acum 80 de cazuri de coronavirus.

La nivel național, România a ajuns la 4.057 de cazuri, dintre care 406 au fost declarate vindecate. Au apărut  193 de cazuri noi Situația cazurilor vindecate pe județe sau pe spitalele care sunt centre de tratament nu a mai fost prezentată de câteva zile. Știm că în Timiș luni avem 181 de cazuri identificate de la începutul epidemiei, față de 176 în urmă cu 24 de ore, dar nu știm câte dintre acestea mai sunt cazuri active. Așadar, în 24 de ore, în cel mai vestic județ al țării au apărut cinci cazuri noi. Numărul total al deceselor est de 157 pe teritoriul României, dintre care opt persoane sunt timișeni, șapte bărbați și o femeie. În acest moment, 179 de pacienți cu coronavirus sunt internați la ATI.

În afara țării, avem 627 de români confirmați cu coronavirus, dintre care 29 au murit. La nivel național, autoritățile spun că s-au făcut 40.987 de teste. Trebui sobuliniat că 1228, ai mult de un sfert din bolnavii români de coronavirus sunt din Suceava. În carantină instituționalizată avem 23.849 de persoane, iar alte 106.463 de oameni sunt în autoizolare. În Timiș, 598 de oameni sunt în carantină, iar 936 se află în autoizolare, potrivit Direcției de Sănătate Publică Timi. instituția ne recomandă să păstrăm distanța socială de 2 metri față de oricine, să purtăm măști, să aerisim încăperile cât putem de des, să nu ne atingem fața, să ne spălăm p mâini și să dezinfectăm podele, tălpile pantofilor, clanțe, întrerupătoarele de curent sau telefoane mobile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ