DISTRIBUIȚI

Starea de urgență din timpul pandemiei de coronavirus duce la noi și noi dosare penale în Timiș. După două dosare deschise marți la Timișoara, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare a deschis alt doar, după ce angajații unei firme de pompe funebre au mințit de unde vin, la vama Cenad.

De fapt, cei doi angajați ai firmei de pompe funebre aduceau patru cadavre din Italia, dar au mințit că vin din Slovenia. ”La data de 12.03.2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare dosarul penal nr. 235/P/2020, având ca obiect infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută de art.326 Cp. S-a reţinut că la data de 12.03.2020, în jurul orei 09.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat două persoane în a căror maşină de pompe funebre se aflau patru persoane decedate. Cei doi reprezentanţi ai firmei de pompe funebre au declarat că se întorc din Slovenia dar din verificările efectuate s-a constatat că transportul venea din Italia”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare.

Marți, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis două dosare penale, pentru o femeie care a mers la o clinică medicală privată și a ascuns că a avut contact cu o persoană infectată cu coronavirus, dar și pentru situația creată la Maternitatea Odobescu.

foto: tion.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ