Mai multe instituții, ONG-uri și cluburi sportive din Timișoara s-au implicat în lupta împotriva coronavirusului și au colectat donații pentru spitalele timișorene.e Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului a demarat o campanie de colectare de fonduri pentru Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Sumele pot fi donate în contul Fundației Alumni USAMBVT. ”Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara se alătură luptei combaterii COVID-19. Donează în contul Fundației Alumni USAMVBT RO42 RZBR 0000 0600 2030 4550, deschis la Raiffeisen Bank Timișoara. Suma va fi direcționată imediat către Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara”, este anunțul universității cu profil agricol.

USAMVBT a donat două aparate real-time PCR din dotarea proprie către Spitalul Municipal „Teodor Andrei” din Lugoj, dar și Institutul de Sănătate Publică (Igienă) Timișoara, unde acum se fac teste pentru suspecții de coronavirus. Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara este al doilea spital-suport pentru bolnavii de covid-19, după Spitalul CFR Timișoara. De asemenea, la Maternitatea Odobescu a spitalului există centru de testare, cu trei aparate real-time PCR.

La spitalele-suport se va apela când Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara se va umple de bolnavi de coronavirus.

foto: agrisuport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ