DISTRIBUIȚI

De joi, firma care a câștigat licitația pentru construcția variantei ocolitoare de sud a început lucrările pe teritoriul celei de-a patra localități dintre cele prin care va trece drumul. Este vorba de localitatea Chișoda, unde se va construit un pasaj peste drumul ce duce la mănăstirea de la Șag.

În Chișoda se lucrează la decaparea stratului vegetal. De asemenea, se amenajează platformele pentru forarea pilonilor și culeelor pentru pasajul care va trece peste drumul ce duce la mănăstire. Anterior, mai devreme în această săptămână, au început lucrările în comuna Ghiroda, unde se decopertează stratul vegetal și se fac defrișări, dar și în Moșnița Nouă și Șag, unde se amenajează platforme pentru foraje și se nivelează suprafețele unde s-au făcut săpături arheologice.

La varianta ocolitoare de sud a centurii Timișoarei lucrează antreprenorul Tirrena Scavi. Drumul are un traseu între Ghiroda și Utvin, în prelungiri porțiunii de acum, dintre Calea Aradului și Ghiroda. Centura Timișoarei are două benzi și nu este în regim de autostradă. În vestul orașului, locul centurii e ținut de o ”minicentură” de drumuri județene.

Termenul de realizare a centurii de sud este de 24 de luni, din martie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ