DISTRIBUIȚI

De aproape o lună de zile, competițile sportive s-au oprit în România și, deocamdată, nici nu se vor relua prea curând având în vedere creștere cazurilor de coronavirus. Echipele cele mai importante din sportul timișean continuă să mai țină legătura cu fanii pe paginile lor de Facebook. Liderul detașat la capitolul fani pe celebra rețea de socializare este ASU Poli.

Echipa alb-violetă din Liga 2 are de ani de zile cei mai mulți fani dintre formațiile timișene, 47.227 de de aprecieri. În Banat, brandul sportiv numărul unu este ”Poli, iar următoarea clasată în ierarhia fanilor virtuali este ACS Poli, echipa ajunsă în Liga 3, care are 29.248 de aprecieri. Podiumul e completat de echipa cu cele mai multe trofee din ultimul deceniu, Timișoara Saracens. Echipa de rugby are 21.020 de fani pe Facebook. Ripensia este pe locul 4, deoarece are o pagină de Facebook cu 17.939 de fani.

La distanță mai mare, următoarea formație este echipa de handbal SCM Poli, care are 6.623 de fani pe cea mai celebră rețea de socializare. Colega SCM Timișoara, echipa de baschet, are 4.462 de aprecieri. Înainte de a trece pe actuala structură de club, în 2015, echipa alb-violet avea o pagină cu peste 6000 de aprecieri. Deoarece unii fani au lăsat comentarii critice, veche pagină a fost ștearsă, iar numărul de aprecieri, iată, nu a fost egalat. Pe locul 7, o găsim pe Informatica Timișoara, echipa de futsal cu 3.079 de aprecieri.

Voleibalistele de la CSM Lugoj au o pagină de Facebook cu 2.249 de fani. Aproape de ele se află echipa de fotbal feminin Fortuna Becicherecu Mic, care are 2.376 de fani. Nu în ultimul rând, altă echipă de prima ligă este cea de volei masculin, Universitatea, care are 989 de fani pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ