DISTRIBUIȚI

Lucrările la varianta ocolitoare a centurii de sud a Timișoarei se extind în tot mai multe localități. Luni, șantierul a început efectiv și în Giroc, după ce anterior, se lucrase deja în alte patru sate de pe traseul drumului ocolitor.

Astfel, luni, antreprenorul Tirrena Scavi a început la kilometrul 11 amenajarea platfomelor pentru pasajul peste drumul existent, de pe strada Trandafirlor. De asemenea, la  km 5+366, aproape de drumul național 59 Timișoara-Moravița se profilează, se completează și se nivelează ampriza și situl arheologic. Anterior, lucrările au început în Ghiroda, unde se făceau și defrișări, în Moșnița Nouă, în Chișoda, unde va apărea și un pasaj peste drumul ce duce la mănăstirea de la Șag, și în Șag, unde a existat de asemenea un sit arheologic.

Pe traseul centurii se mai află și comuna Sânmihaiu Român, comuna care include localitatea Utvin, unde se va termina varianta ocolitoare de sud a centurii. Centura orașului nu este în regim de autostradă și are doar două benzi pe sens. Deocamdată, există doar tronsonul de nord, între Ghiroda și Calea Aradului, prin spatele comunei Dumbrăvița. Pentru partea de vest a orașului, există o minicentură formată din drumuri județene, nu naționale.

Tirrena Scavi are termen de 24 de luni, din martie 2020 începând, pentru a finaliza varianta ocolitoare de sud a centurii Timișoarei, dintre Ghiroda și Utvin.

foto: facebook.com/DRDP.Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ